Szegedi hírek

2022.02.03. 17:17

Leukémiás gyerekeket támogatnak az emlékest bevételével

Siklósi Örsre, az AWS zenekar tavaly leukémiában elhunyt énekesére emlékeznek ma este fél 11-től a Szegedi Városi Rock Klubban. A jótékonysági emlékest széles körű összefogás eredménye, amelyhez a klub mellett támogatással csatlakozott a CityRocks csapata, valamint magánszemélyek is. Az ötletgazda Paizs Melinda Adrienn és Szász Balázs Kevin, a Bunnyz zenekar billentyűse és ritmusgitárosa volt.

Fotó: Kuklis István

– Melindával mindketten nagyon szerettük Siklósi Örs munkásságát. A CityRocks tavaly Dunaújvárosban rendezett egy nagyszabású flashmobot és a koncert előtti napon merült fel bennünk, hogy miért nem játszunk a tiszteletére egy dalt. Aztán arra jutottunk, hogy rendezünk a tiszteletére egy kisebb flashmobot. Nagyon sok zenész azonnal jelezte, hogy csatlakozna – mondta el lapunknak Szász Balázs. 

A jótékonysági eseményen összesen 21 zenész és énekes lép színpadra. Többen közülük az ország különböző részeiből érkeznek. Galambos András, a Chelios együttes basszusgitárosa például Székesfehérvárról csatlakozott a fellépőkhöz. Elmondta, ő maga is nagy tisztelője Siklósi Örs munkásságának. 

– Javarészt AWS számokat, illetve Örs néhány saját számát hallhatja majd a közönség. Akusztikus dallal kezdünk egy énekessel és egy zongorával, majd folyamatosan bővül a színpadi fellépők száma vokállal, gitárokkal, szájharmonikával és dobbal. A Viszlát nyár és a Fuss című szám lesz a tetőpontja a koncertnek, amelyet szintén egy akusztikus dallal fogunk befejezni – részletezte Paizs Melinda Adrienn. 

A Rock Klub és a fellépő zenészek a koncert teljes bevételét a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel. A koncertbelépő ajánlott összege kétezer forint. Akik pedig nem tudnak személyesen jelen lenni, de támogatni szeretnék a leukémiás gyermekek segítésének ügyét, azt a 10200304-41413746-00000000 bankszámlaszámon keresztül is megtehetik. A közlemény rovatban kérik feltüntetni az esemény nevét: Siklósi Örs emlékest a leukémiás gyermekekért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában