Szegedi hírek

2022.02.01. 18:04

Transzport inkubátort kapott a klinika

Hétmillió forint értékű transzport inkubátort adományozott az OTP Bank a Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinikának. Az eszköz és annak tartozékai az egészen pici babák szállításában nyújtanak nagy segítséget.

Fotó: DM

Az átadón Bereczki Csaba, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója arról beszélt, hogy óriási minőségi javulást eredményezett, hogy tavaly júliusban a Koraszülött Intenzív Osztály a Nőgyógyászati Klinika harmadik emeletére költözött, hiszen ezzel elkerülhetővé váltak a koraszülött gyermekek esetében súlyos kockázatot jelentő szállítási traumák, nagymértékben lerövidült a szülőszoba és a koraszülött intenzív osztály közötti út.

 

Kiemelte, ennek az útnak a megtételéhez van szükség olyan lélegeztetésre és az életfunkciók ellenőrzésére alkalmas transzport inkubátorokra, amelyekben a csecsemőket biztonságosan eljuttathatják a szülőszobából a kórterembe. Ezt az igényt elégíti ki maradéktalanul a most kapott új inkubátor is.

 

Országszerte 30 kórház, 18 oktatási intézmény, valamint a Koraszülött Alapítvány részesül a pénzintézet támogatásában a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül. A támogatás értéke országosan mintegy 200 millió forint. Mindemellett a bank a Koraszülött Alapítványnak 4 millió forint adományt biztosít, támogatva a szervezet koraszülöttmentéssel, valamint a koraszülöttek és gyermekek ellátásával kapcsolatos tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában