Hódmezővásárhely

2022.03.10. 18:41

Jeles napot ünnepeltek a Klímanócskák

A vegyes korosztályú óvodai csoportban ki-ki a maga tudásával és élményeivel járult hozzá a beporzók napját ünneplő foglalkozáshoz a Szabadság téri óvodában csütörtök délelőtt.

T.Sz.

A Klímanócskák programban a gyerekek egyébként is az egész évet a természetvédelemnek szentelik, a jeles napokon a öltözetük, a színező feladatok és a társasjátékok is a kiemelt témát jelzik. A beporzók napján csupa méhecske, katica és pillangó zsibongott a csoportszobában. Utóbbiak egyike a hároméves Gréti, akinek az anyukája készítette a rózsaszínű szárnyait. A hétéves Igor pedig örömmel magyarázta el nekünk a méhecske hotel jelentőségét.

Mint az a program szakmai vezetője, Bozókiné Szabó Ildikó lapunknak elmondta, egy teljes hetet szenteltek a beporzóknak, részletesen átbeszélték a veszélyeztetett fajokat, ehhez gyűjtöttünk ismereteket különféle játékos tevékenységgel. A gyerekek még otthoni feladatokat is kaptak. Az óvodában mini méhlegelőt is ültetnek, méhbarát kerttel kialakítva, majd természeti megfigyeléssel zárják a foglalkozás-sorozatot. 

– A beporzó rovarok pusztulása a 21. század egyik globális problémája. Megoldásához nemcsak szakemberekre, hanem mindenkire szükség van – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában