Helyi közélet

2022.03.23. 11:08

Szombaton tüntetnek a romák Z. Kárpát ellen

Szombatra tüntetést szervez a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, mert továbbra is az ellenzék listáján szerepel Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselőjelölt, akiről egy náci karlendítős videó került elő.

K.E.

Rafael Balázs Leándrosz, a ci­gány önkormányzat képviselője március 17-én levélben szólította fel Márki-Zay Pétert, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, hogy hívja vissza Z. Kárpát Dánielt, de Vásárhely miniszterelnöki posztra pályázó polgármestere erre nem reagált, ezért a fiatal roma képviselő újabb levelet küldött neki. 
– Szomorúan, nagy sajnálattal veszem tudomásul, hogy felszólító levelünk ellenére nem sikerült visszaléptetni a náci karlendítést végző Z. Kárpát Dánielt. Véleményem szerint az ön felelőssége nagyobb, mint a képviselőjelölté, hiszen Z. Kárpát az ön csapatában játszik. Az ön kezdő tizenegyének a tagja. Ön felelősséggel tartozik a hazai cigány és zsidó közösségeknek – írta Rafael Balázs Leándrosz. 
Hangsúlyozta, Z. Kárpát Dá­niel egy olyan ember szimbó­lumát használta, aki milliós nagyságrendben irtatta ki a zsidókat, cigányokat. 
– Egy olyan emberét, aki parancsot adott arra, hogy a két népcsoporton különböző orvosi kísérleteket hajtsanak végre, aki arra kötelezett ikertestvéreket, hogy közösüljenek, akinek a fennhatósága alatt milliós nagyságrendben erőszakoltak, öltek meg zsidó és cigány asszonyokat – részletezte. 
Rafael Balázs Leándrosz be­­jelentette, március 27-én, va­­sárnap 16 órától tüntetést tartanak Z. Kárpát Dániel és a vele egyetértők ellen a Királyszék utca 92. szám alatt, a sutui olvasókörben. 
– Várjuk önt, ha gondolja, jöjjön el, és mondja el, miért kellett fennmaradni Z. Kárpát Dánielnek a listán, mondja el, miért szavazzunk mi, cigányok és zsidók a náci karlendítés mellett. Zárógondolatként engedje meg, hogy idézzek egyik kedvenc versemből: „Azért a víz az Úr!” – írta Márki-Zay Péternek írt levelében a roma képviselő. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában