Hódmezővásárhelyi fiatalok álltak a dobogón

2022.03.31. 12:43

SZVSE-elsőségek

A Gödöllői-dombságban rendezték meg a tájfutók idei első magyar bajnokságát, egyben a csapatbajnokságot és a hosszú távú szenior-ob-t. Az enyhén bozótos terepen a rendezők elég szintes pályákat tűztek ki a versenyzőknek, a közel 700 fős mezőnynek. 
 

 

A Szegedi Vasutas SE versenyzői igen jól helytálltak, hiszen több meghatározó versenyzőjük is hiányzott betegség és sérülés miatt, az újonc lányok mégis magabiztosan lettek magyar bajnokok, míg a felnőtt nők és a junior fiúk a 3. helyen végeztek. A szeniorok közül ketten is a dobogóra állhattak. 
 

 

A másik megyei klub, a hódmezővásárhelyi Hód-Mentor SE sportolói az egyesület eddigi legjobb eredményét érték el, amire a vásárhelyi tájfutás történetében nem volt példa negyed évszázada. A bajnokság legnépesebb, 20 csapatot számláló F14-es (13–14 éves fiúk) kategóriájában a Búz Levente, Tankó Gyula, Vass László összeállítású csapat ezüstérmet szerzett. A fiúk egyenletes teljesítménnyel, három jó futással értek fel a dobogó második fokára a Tabáni Spartacus SKE mögé. Vásárhelyi utánpótláskorú versenyző utoljára a 90-es években állhatott a tájfutóbajnokság dobogójára. 
 

 

Eredmények, Szegedi VSE, N14: 1. Szegedi VSE (Felföldi Zsófia, Klotz Noémi, Klotz Zsófia); N20: 4. Szegedi VSE (Sigmond Éva, Zagyva Rebeka, Pap Dorina); N21: 3. Szegedi VSE (Gerber Csenge, Gera Krisztina, Apró Vivien), 8. Szegedi VSE II. (Farkas Lili, Hajnács Lili, Novai Éva); F20: 3. Szegedi VSE (Felföldi Tamás, Szabó Levente, Zagyva Zalán); F21: 5. Szegedi VSE (Novai György, Szőcs Attila, Rácz Zoltán). Szeniorok, N65: 3. Takács Ágnes; F55: 3. Szencz Attila; F40: 5. Nagy Róbert. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában