Helyi közélet

2022.03.31. 15:30

Új évelőkre költik a támogatást Kübekházán

Munkatársunktól

Ahogy lapunk is hírt adott róla, Virágos Önkormányzat címet adományozott a belügyminiszter Kübekházának 2021 őszén. Az elismeréssel együtt a falu 500 ezer forint értékű támogatást is kapott, amit turisztikai vonzerővel bíró virágosításra fordíthat. Ebből az összegből és önkormányzati önerőből tervezték meg és alakították ki azt az évelőágyást, amely a falu Fő utcájára beérkezőket a Petőfi térig kíséri majd. 

 

Már az idén nyáron is látszani fog a virágos útszegély, kár, hogy nem lehet szélesebb, de egy-két év múlva lesz igazán látványos – mondta Gergely Éva szegedi kerttervező Kübekháza Hírszolgálatának, aki a növénye­ket összeválogatta és a beültetési tervet készítette. 

 

Összesen 61 faj­­tából több mint 1300 darab különböző méretű, színű, más-más időpontokban virágzó növényeket, fűféléket szereztek be a helvéciai Hegede Kertészettől, legtöbbet levendulából, gaurából, kúpvirágból, kasvirágból és zsályából ültettek. A munkálatokat szombat reggel kezdték meg Gergely Éva irányítása mellett az önkormányzat munkatársai, és a héten is folytatódtak. A falu zöldítése nem áll meg itt: hamarosan az Árpád utcára ültetnek el pályázaton nyert fákat, a Föld napján pedig társadalmi munkában szépítik majd a környezetet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában