Mindszent

2022.04.08. 16:28

A tragikus vonatbaleset károsultjait támogatják

Gyűjtést indított a mindszenti önkormányzat, hogy ezzel segítsék a kedd reggeli vonatbalesetben elhunytak, illetve súlyosan sérültek családtagjait. A Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítvány 1 millió forinttal járult hozzá a kezdeményezéshez.

T. Sz.

Tragikus vonatbaleset történt kedden reggel: Szentesről Hódmezővásárhely felé közlekedő motorvonat ütközött kisteherautóval Mindszent határában egy vasúti átjárónál. A baleset helyszínére tíz mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett; öten a helyszínen életüket vesztették, a mentők két férfit súlyos fej- és végtag sérülésekkel szállítottak kórházba. A vonaton tizenegy utas szenvedett zúzódásokat, őket megfigyelésre szintén kórházba vitték. Ütközéskor a kisteherautó megpördült, majd a vasúti töltésről lecsúszva állt meg. A motorvonat kisiklott, az oldalára borult, és az ütközés helyszínétől távolabb csúszott az árokba.

 

A mindszenti önkormányzat még csütörtökön gyűjtést indított az elhunytak, illetve sérültek családtagjainak. 

 

Mint azt Zsótér Károly Sándor polgármester lapunknak elmondta: valamennyi károsultat, az elhunytak hozzátartozóit és a súlyosan sérültek családtagjait is segíteni szeretnék. A tragikus balesetben két kisgyermek is elvesztette hozzátartozóit. A város vezetőjének tervei szerint az önkormányzat szociális bizottsága - folyamatos konzultáció mellett - támogatja majd az érintetteket. Polgármesteri hatáskörben a temetésre maximálisan adható 150 ezer forintos gyorssegéllyel segítené az elhunytak hozzátartozóit. 

 

A Lázár János által alapított Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítvány 1 millió forinttal járult hozzá a kezdeményezéshez. Kószó Péter, az alapítvány elnöke is részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak. A pénzadományokat a következő számlaszámon fogadják: 50468263 – 10005343. Kedvezményezett és egyben a bankszámla neve: Adomány a balesetben elhunytak családtagjainak és sérültjeinek megsegítésére. Külföldi utaláshoz szükséges IBAN: HU32 5046 8263 1000 5343 0000 0000. SWIFT KÓD: TAKDHUHB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában