Helyi közélet

2022.04.02. 13:34

Divatos bogarakkal nyertek a diákok

A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola diákjai tizennégy alkotással szerepeltek az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola „Bogarak és rovarok titokzatos világa” című pályázatán. A témában a diákoknak egy három ruhából álló kollekciót kellett tervezniük.

Mórahalom – 2022.03.30. SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola „Bogarak és rovarok titokzatos világa” című pályázatán tizennégy alkotással szerepeltek a diákok, ketten különdíjat kaptak. Képen: Diákok és felkészítő tanáruk. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

A felhívás sikerességét mutatja, hogy a versenyre 32 iskola részvételével összesen 261 pályamű közül kellett a zsűrinek kiválasztania a legjobbakat. 

 

A mó­­rahalmi iskolából Budai Eszter 6. b osztályos tanuló a fantáziabogarak témában, Mohai Barbara 6. a osztályos tanuló pedig a bogarak és rovarok inspirálta divatterveivel nyert különdíjat. A nyolcadikos Sárkány Laura a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kilencedik alkalommal meghirdetett rajzpályázatán életképet ábrázoló alkotásával lett díjazott. A diákok felkészítő ta­­nára, Koisné Kőrösi Rozália azt mondta, végre újra felpezsdült az élet a rajzszakkörön, örülnek a gyerekek a megmérettetésnek. 
 

 

A zákányszéki iskolából a he­tedikes Kispál Balázs szerepelt sikeresen: grafika kategóriában különdíjas lett Szerszám bogár elnevezésű pályaművével. A bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyolcadikos tanulója, Fülöp-Tanács Fanni az idén is meggyőzte rátermettségéről a zsűrit ötletes és színvonalas terveivel, amelyekért ő is különdíjban részesült. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában