Helyi közélet

2022.04.05. 20:00

Jelentős beruházások Ópusztaszeren

Egymilliárd 330 millió forintot meghaladó be­­ruházásokkal gazdagodott az elmúlt pár évben Ópusztaszer.

I.P.

Az új, modern piacra már régen vártak az ópusztaszeriek. Archív fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Ezek közül szemezgetünk, mindet lehetetlen felsorolni. Az egyik a piac megépítése – több mint 40 millióból – volt az iskola közelében, a faluház mögött, amire nagy szükség volt, mert a helyi termelők a bolttal szemben, mostoha kö­rülmények között kínálták portékáikat. Időrendben ezt követte, alig két hete a bölcsődebővítés, az új, 12 férőhelyes szárny átadása, ez 70 millióba került. 

 

Az ópusztaszeri konyhában főznek valamennyi önkormányzati intézményre és a szociálisan rászorulókra, ráfért a 20 millió forintos felújítás, korszerűsítés: raktár, étkező és akadálymentes vizesblokk épült. Ezen felül 200 millióba került az eszközpark megújítása és az épület tetőcseréje. Az elmúlt évek egyik legnagyobb beruházása volt a helyi megújuló geotermikus energia kiaknázása 292 millióért. Hőhasznosító rendszer is kiépült, ehhez a 7 közintézmény kapcsolódott, így megoldva fűtésüket és a hosszú távon megtérülő, környezetbarát szisztémához a lakosság is csatlakozhat majd. 
 

A község együttműködésben dolgozik a Szeged–Csaná­­di Egyházmegyével, amely a helyi általános iskola fenntartója. A jelenleg is zajló 382 millió forintos projektben tornatermet építenek és korszerűsítik a tanintézmény energetikáját nyílászárók cseréjével és külső szigeteléssel. Több beruházás zajlott a Magyar Falu programban, például a Magyarok Nagyasszonya-templom és a plébánia felújítása, fűtésének korszerűsítése, belső festése. A Béke és a Felszabadulás utca 17 millió forintból újult meg, míg a belterületi csapadékvíz elvezetésére 150 milliót nyert a település. 
 

Öröm volt a faluban is a Sándorfalvát, Dócot és Ópusztaszert Szegeddel összekötő kerékpárút megépülte 1 milliárd 40 millió forintos beruházásban, amiből a helyi önkormányzatra 199 millió jutott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában