Szegedi hírek

2022.04.03. 12:53

Lelki napot tartottak a Katolikus Házban

Gyászolók és özvegyek lelki napja volt szombaton Szegeden a Katolikus házban. Bella Katalin a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének munkatársa elmondta, hogy már 2011 óta szerveznek hasonló lelki napokat, amit a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben nem tudtak megrendezni.

Fotó: Frank Yvette

Először kifejezetten özvegyeket vártak, de azóta kibővítették a lehetőséget, és nem csak azok vehetnek részt a lelki napon, akik a házastársukat vesztették el. Bella Katalin hozzátette, hogy vannak friss gyásszal érkezők, de olyanok is, akik régebben vesztették el valamelyik hozzátartozójukat.

A gyászfeldolgozásban segítenek a lelki napok. Fotó: Frank Yvette

A résztvevőket először egy felvezető előadásra várták, amit kiscsoportos foglalkozások követtek. A szombati eseményen két tanúságtétel is történt. Egy tanúságtétel alkalmazkodhat a rendezvény témájához, tehát szólhat például tisztaságról, megtérésről, gyászról, küzdelmekről, változásról, és még sorolhatnánk. 

 

A lényege mindig egy: beszélőként tanúságot tesz arról, hogy Isten, hogy volt jelen az életében, hogyan érezte ennek a hullámzását, volt-e áttörés, amikor a Szentlélek betöltötte, megnyugtatta, megmentette. A mostani – szentmisével záruló – lelki napot Bezzegh Kelemen és Erdardt Gyula tartották.


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában