Az élelmiszer-feldolgozás, a környezetvédelem, a fenntartható gazdálkodás és az agrárközgazdaság is napirenden volt

2022.04.28. 16:58

Nemzetközi tudományos konferenciát tartottak Hódmezővásárhelyen

Több mint 100 regisztrált résztvevő érkezett a csütörtökön megrendezett XIX. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferenciára, Hódmezővásárhelyre.

Munkatársunktól

A nemzetközi rendezvényre összesen 108 regisztrált résztvevő érkezett. Fotó: Frank Yvette

Az angol nyelvű, nemzetközi konferencia fő témái az élelmiszertermelés és -feldolgozás, a környezetvédelem, a fenntartható gazdálkodás, az agrárközgazdaság, a vidékfejlesztés és a falusi turizmus volt.

A Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferenciát 2022-ben XIX. alkalommal rendezte meg a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara, az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány, a Szegedi Akadémiai Bizottság és a temesvári Bánát Agrár- és Állatorvostudományi Egyetem. Idén, mivel a koronavírus-fertőzések száma már jelentősen csökkent, ismét személyes részvétellel tarthatták meg a programot.

XIX. Wellmann Nemzetközi Tudományos konferencia a mezőgazdasági karon. Fotó: Frank Yvette

A nemzetközi rendezvényre összesen 108 regisztrált résztvevő érkezett az ország különböző területeiről, valamint a szomszédos országokból és a partner egyetemekről. A megnyitón a résztvevőket Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese, Tabita Cornelia Adamov, a temesvári Bánát Agrár- és Állatorvostudományi Egyetem, Menedzsment és Vidéki Turizmus Kar kutatásért felelős dékánhelyettese, Monostori Tamás, az SZTE MGK főiskolai tanára, az MTA SZTB Mezőgazdasági Szakbizottságának elnöke, valamint Komarek Levente, az SZTE Mezőgazdasági Kar oktatási dékánhelyettese köszöntötte.

Az angol nyelvű, nemzetközi konferencia fő témái az élelmiszertermelés- és feldolgozás, a környezetvédelem, a fenntartható gazdálkodás, az agrárközgazdaság, a vidékfejlesztés és a falusi turizmus voltak. Idén több mint száz hazai és külföldi előadó csatlakozott a programhoz, többek között Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából. A konferencia célja, hogy a hazai és a külföldi szakemberek számára fórumot biztosítson a mezőgazdaság aktuális kérdéseinek megválaszolására.

A XIX. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferenciával az SZTE Mezőgazdasági Kara a Centenáriumi Tanév programjához is kapcsolódik, amellyel az egyetemalapítás 440. és a kolozsvári magyar tudományegyetem szegedi befogadásának 100. évfordulóját is ünnepli a Szegedi Tudományegyetem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában