Lehetsz te is áldozat

2022.04.26. 16:51

Szentesi tanuló kisfilmje kapta az első helyet a rendőrség versenyén – Videó

Lengyel Vivien, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium 15 éves tanulója nyerte meg a megyei rendőr-főkapitányság filmkészítő versenyét.

Jeszenszky Zoltán

Forrás: PoliceHungary/Youtube

A „Lehetek én is! Lehetsz te is...áldozat!” mottóval, a bűncselekmények áldozatainak világnapjához kapcsolódva, a Bűnmegelőzési osztály hirdetett filmkészítő pályázatot a középiskolás diákok részére. Az volt ezzel a céljuk, hogy a tinédzserek megmutathassák, hogy mit gondolnak az őket is érintő online bántalmazásról, hogyan látják az áldozattá és bántalmazóvá válás folyamatát, valamint a megelőzés lehetőségeit, továbbá mit gondolnak az áldozattá válást követően szükséges segítségnyújtásról. A kisfilmeket elbíráló szakmai zsűri végül a szentesi gimnazista alkotását találta a legjobbnak – olvasható a police.hu oldalon.

Az online bántalmazás Magyarországon is komoly probléma. A válaszadó gyerekek 60 százalékát csúfolták már az interneten, a megkérdezett lányok 55 százaléka pedig zaklatást is tapasztalt az online térben, míg a fiúk esetében ez az arány 27 százalék volt – derült ki abból a felmérésből, amit az UNICEF Magyarország és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány készített még 2020-ban. A megkérdezett gyerekek 67 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az iskolai (offline) bántalmazás a rosszabb, míg 33 százalékuk az internetes verziót tartja a veszélyesebbnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában