Helyi közélet

2022.05.12. 15:11

Játszótereket újítottak fel

Kisteleken négy nagyobb játszótér van az önkormányzat tulajdonában, kezelésében, a legújabb a polgármesteri hivatal mellett létesített, amely a Zöld Város projektben valósult meg, és található még egy-egy az Árpád és a Damjanich utcában.

Kisteleken a vásártéri játszóteret a közelmúltban újították fel. Fotó: Török János

Ezt a hármat – az újat csak ellenőrizték – tavaly újították fel, 2022-re a vásártéri maradt, amivel a közelmúltban végeztek a szakemberek – tudtuk meg Tódor Sándor városrendésztől. 

 A vásártéren a faszerkezeteket is javítottuk, melyekre figyelni kell, mert óhatatlanul kiszáradnak, korhadnak és vetemednek, de a műanyag alkatrészek is könnyen hibásodnak, ezért cserére szorulnak. A hinta összes lábát kicseréltük, a lyukas, repedéses veszélyes részeket fatapasszal vontuk be, a fém alkatrészeket lefestettük, illetve a kis faház tetejét műzsindellyel fedtük. Bosszantó, ahogy az utóbbival elkészültünk, leszedték és megrongálták, amit pár napon belül újra megcsinálunk, addig azonban a kicsik nem tudják használni. Érthetetlen, miért csinálnak ilyet egyesek 

– közölte a városrendész. Még elmondta: az „elkopott” föld helyett ütéscsillapítónak a játékok alatt 2 köbméter marosi homokot terítettek szét. A költségek meghaladták a 200 ezer forintot, és a játszóteret ezentúl a vásártéri térfigyelő biztonsági kamera is figyeli, szemmel tartva a rongálókat és a szemetelőket. 

Tódor Sándor tájékoztatott arról, hogy a játszóterek eszközeit 3 évente kötelező felülvizsgáltatni, javítani – a feladatokat a vásártéren is a szemléző szakember határozta meg –, így megelőzhetők az egyébként elkerülhető balesetek. Kisteleken havonta ellenőrzik, hogy találhatók-e szándékos rongálások vagy a normális használatból következő hibák a játékokon, és amit lehet, azonnal javítanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában