Helyi közélet

2022.05.04. 20:23

Megújulnak a közösségi terek

Tavaszra két játszóteret is felújított a városellátó: az Attila utcában új játszóeszközöket szereltek fel, a Piroska téren pedig új burkolatot kapott a játszótér. A két projektre csaknem 10 millió forintot költött a város, a felújításokat pályázati forrásból fedezték.

M. A.

Birtokba vehették a gyerekek a megújult játszótereket. Fotó: Majzik Attila

Mire beköszöntött a jó idő, két helyen is komfortosabb és biztonságosabb körülmények kö­­zött játszhatnak a gyerekek. Mint Dékány-Lantos Anikó, a csongrádi önkormányzat Város­ellátó Intézményének vezetője elmondta, az Attila utcában felújított tér mellett hamarosan egy fitneszpark is épül. 
Az Attila utcai játszótér 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás bevonása mellett készült el. A fejlesztés eredményeként az északi városrész egy korsze­­rű játszótérrel bővült, amelyre nagyon régóta vártak a környék lakói. A Piroskavárosi településrész rossz állapotú közterének, játszóterének felújításával egy új közösségi élettér is kialakult – tájékoztatott az intézményvezető. Dékány-Lantos Anikó hozzátette, a beruházás során új játékeszközöket szereltek fel, és a megfelelő ütéscsillapító felületeket is kialakították. 
Bízunk abban, hogy a felújított játszótéren minden korosztály megtalálja majd az aktív kikapcsolódási lehetőséget, hi­­szen a játékok szomszédságában egy korábbi pályázatból egy kültéri fitneszparkot is telepítünk a közeljövőben – fűzte hozzá az intézményvezető. 
 

A Piroska téri játszótér is megújult, erre 4 és fél millió forint vissza nem térítendő tá­mogatást nyertek. A korábbi években sok gondot okozott a Piroska János téri játszótér burkolata, a korábban lefektetett gumilapok nem bizonyultak időtállónak. A nemrég be­­fejezett beruházás során a játszótér ütéscsillapító felületének kialakítására került sor. A Városellátó Intézmény mint pályázó, valamint a játszótér üzemeltetője bízik abban, hogy a felújítás hozzájárul a hosszú távú fenntarthatóság mellett a játszótér biztonságosabb használatához is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában