Bordány

2022.06.14. 15:30

A nyugdíjasklub vezetőjét díjazták

Tanács Gábor polgármester adta át az emlékérmet Szalai Antalnak. Fotó: Gyuris János/Időlenyomat

A képviselő-testület döntése értelmében idén Szalai Antal, a Nefelejcs Nyugdíjas Klub vezetője vehette át a Bordány Községért emlékérmet, amelyet a közelmúltban a falunapon adott át neki Tanács Gábor polgármester. Szalai An­­tal Pusztamérgesen született 1945. január 11-én. Az általános iskolát a lakóhelyén végezte el, majd Szegeden, a Radnóti Miklós Gimnáziumban érettségizett. Később szállítmányozási szakon tanult, amely a szakmai munkáját meghatározta egész életére. 

2010-ben csatlakozott a nyugdíjasklubhoz, amelyet 2013 szeptembere óta vezet. Számos közös élmény és munka köti a klubhoz és a tagokhoz. Úgy érzi, nehéz megfelelni az igényeknek, de számára jó érzés a szervezéssel járó öröm. Anti bácsi 2014 óta az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesülete elnökségének tagja, 2017 óta me­­gyei elnöke. 2020 októberétől az Országos Szövetség Elnökségben alelnökként továbbra is részt vesz a nyugdíjas közösség életében helyben és szélesebb körben is. 

A képviselő-testület az idén csak egy kategóriában adományozott díjat, és a díszpolgári cím odaítéléséről sem döntöttek. Azt tervezik, hogy módosítanak a díjak adományozásáról szóló rendeleten. Korábban minden évben döntöttek díszpolgári cím­­ről, és a településért végzett kiemelkedő munkát is több kategóriában ismerték el. Van olyan elképzelés, amely szerint a díszpolgári címet egy önkormányzati ciklusban csak egyszer ítél­nék oda, és a Bordány községért elismeréseket is évente csak egy-egy kategóriában adnák át. Noha a helyi szabályozás még nem változott, a gyakorlatban a képviselők már az új irányt követve döntöttek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában