Zákányszék

2022.07.21. 10:30

Hatmillióból fejlesztik az óvodai játszóudvart

Csaknem hatmillió forintot nyert Zákányszék a Magyar Falu programban az óvodai játszóudvar fejlesztésére. Lesz gőzmozdony, nyitott vagon és féreglyuk-csőalagút is. A munka a jövő hét közepén kezdődik.

Munkatársunktól

A zákányszéki óvodában fontos a környezeti nevelés: a közelmúltban óvodakerttel gazdagodott az intézmény, hamarosan pedig teljesen megújulnak az udvari játékok. Archív Fotó: Kuklis István

Folyamatosan fejlődik a zákányszéki Manó-Kert Óvoda és Bölcsőde. Az óvodáról korábban megírtuk, hogy fontosnak tartják a környezeti nevelést, a környezettudatos magatartás és szemlélet kialakítását, évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a madarakról való gondoskodásra, a védelmükre. Így lettek Madárbarát óvoda. A közelmúltban adták át a Zöld küllő tanösvényt, amelyen a kihelyezett táblák mentén az erdei és a vízi élővilággal ismerkedhetnek meg a gyerekek.

A közelmúltban a Magyar Falu programba „Óvodai játszóudvar fejlesztése” címmel beadott pályázatuk nyert 5 millió 792 ezer 470 forintot. Liebhaber Gáborné óvodavezető elmondta, az összegből a játszóudvart korszerűsítik. A háromcsoportos óvoda és az egycsoportos bölcsőde egy intézményben található, de a pályázaton nyert pénz felhasználásával a gyerekeket és az udvart elválasztják. Az összeg többi részéből az óvodaudvart szeretnék fejleszteni az elavult játszóeszközök cseréjével és új eszközök beszerzésével.

A tervezett játszótér fejlesztőeszközei hozzájárulnak, hogy a gyermekek fejlődési lehetőségei javuljanak. A jelenlegi eszközök elavultak és korszerűtlenné váltak a gyerekek biztonságos szabadidő eltöltéséhez és fejlődésükhöz. Az előírásoknak megfelelően szakember bevonásával tervezik az új eszközöket telepíteni az óvoda udvarán. 

A tervezett eszközök listája: két kültéri óvodai asztal-pad garnitúra, homokozó, homokozó takaróponyva, napvitorla. gőzmozdony, nyitott vagon, fellegvár csúszda, féreglyuk-csőalagút, háromszög mászóka, rajztábla, babaház forgókkal, szemétgyűjtő és mini madárfészekhinta 120 centiméteres kosárral.

A munkálatok a jövő héten, július 28-án kezdődnek, a játszóeszközöket szeptember elején használatba vehetik a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában