Szegedi hírek

2022.07.14. 17:30

Szegedi az ország harmadik legjobb fagyija

Harmadik lett az Év Fagylaltja versenyben a REÖK tökmagos-málnás alkotása. A jeges édességben jellegzetes ízű hazai alapanyagunk négy textúrában is megjelenik.

Dobogós lett az Év fagylaltja versenyben a szegedi tökmagos édesség. Fotó: Gémes Sándor

Megtartották az Év fagylaltja verseny döntőjét, amelyen szegedi siker is született. Kézműves kategóriában a 12 döntős közül harmadik helyezett lett a REÖK Kézműves Cukrászda tökmagos-málnás alkotása, amelyet Novák Ádám és Elek Rita álmodott meg. 

A cukrászda először indult ezen a megmérettetésen, így különösen büszkék rá, hogy egyből díjat tudtak elhozni.

 Mindenképpen hazai alapanyagot szerettünk volna használni. Pisztácia helyett nekünk van tökmagunk, be akartuk bizonyítani, hogy abból is lehet jó ízvilágot alkotni. Volt már egyébként egy tökmagos fagylaltunk, azt gondoltuk újra 

– mesélte Novák Ádám, a cukrászműhely vezetője. A tökmag a jeges édességben megjelenik paszta, ropogós elem, liszt és olaj formájában is. Ezt párosították a málnával, amelyet hosszúborssal ízesítettek. 

Fotó: Gémes Sándor

 Ez az indonéz fűszer lágyabb ízű, mint a feketebors, a szegfű–ánizs illatvilága viszont jó aromát visz a fagylaltba 

– magyarázta Novák Ádám. Ez egyébként a verseny során került az alkotásba, eredetileg ugyanis tonkababbal ízesítették a málnát. A regionális fordulóban azonban a zsűri ebben változtatást javasolt.

A tökmagos fagyi amellett, hogy bronzérmes lett az Év Fagylaltja versenyen, megkapta a Régió kiváló fagylaltja címet is. A rangos elismerést bezsebelt édesség már megvásárolható a REÖK cukrászdában. A verseny győztese egyébként Dobó Norbert balatonfüredi cukrász Szőke zserbó fantázianevű alkotása lett. Ez jövő héttől szintén kapható lesz a REÖK-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában