Ópusztaszer

2022.08.19. 17:26

A megye kiválóságait díjazták

Megyénk 14 kiválóságát méltatta kitüntetéssel idén a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat. Az ünnepélyes díjátadót az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartották pénteken.

K. K.

A megyei önkormányzat díjait a Szent István napi ünnepségen adta át Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke pénteken az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. 

Egészségügyi díjjal méltatták Kovács László bőrgyógyászt, aki 1983 óta vezeti a hódmezővásárhelyi kórház bőrgyógyászati osztályát, valamint Mecseki Sándor nyugalmazott, derekegyházi háziorvost. 

Csongrád-Csanád megye közrendjéért és közbiztonságáért díjat vehetett át Huszár Tibor József tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgató-helyettese, valamint Virág János Attila rendőr alezredes. 

Megyénk alkotói díjával tüntették ki Tóbiás Klára szobrászművészt, Marton Árpádot, aki író, népművelő, szerkesztő és újságíró, továbbá Horváth Mihály könyvtárost, Földeák helytörténet-kutatóját. 

Csongrád-Csanád megye kultúrájáért díjjal méltatták Kovács-Tanács Istvánnét, a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház kulturális szakmberét és a Kapocs Népfőiskola szakmai vezetőjét, valamint Halász Tamás makói helytörténészt. 

Köznevelési díjat Martyin Lászlóné, a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola pedagógusa és Farkas Sándorné földeáki könyvtáros vehetett át. A megye közigazgatásáért díjjal pedig Csehné Lakos Ilonát, a szentesi polgármesteri hivatal nyugdíjas munkatársát, Faragó Péter tömörkényi jegyzőt és Balog Lászlót, a mórahalmi polgármesteri hivatal köztisztviselőjét tüntették ki. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában