Este hétig lehet szavazni

2022.08.07. 07:59

Ásotthalmon és Mártélyon is polgármestert választanak ma

Ásotthalom választói polgármestert, Mártély lakói új polgármestert és képviselő-testületet is választanak. 

Delmagyar.hu

Ásotthalom választópolgárai új polgármestert választanak vasárnap, a korábbi ugyanis összeférhetetlenség miatt lemondott posztjáról. To­­roczkai László a Mi Hazánk listájáról országgyűlési mandátumot szerzett, és ez a tisztség összeférhetetlen a településvezetői poszttal. Az időközi választáson öt jelölt indul: hárman, Bardócz Csaba, Greller Zsuzsanna és a település irányításában jelenleg alpolgármesterként részt vevő Papp Renáta függetlenként, Magyar Gábor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Szatler Tatjána pedig a Megoldás Mozgalom jelöltjeként. A választói névjegyzékben mintegy 3200-an szerepelnek.

Mártélyon a képviselő-testület kimondta a feloszlását, ezért most a mintegy ezer választópolgárnak új polgármestert és hattagú képviselő-testületet kell választania. A polgármesteri tisztségért két független jelölt, a képviselőségért pedig tizenöt független jelölt indul.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában