Lezárt játékok az Epreskertben

2022.08.10. 19:30

Épül a hajó Vásárhelyen, a Népkertben

Kovács Erika

A Népkertben a hajó már a helyén van, néhány nap múlva birtokba vehetik a gyerekek. Fotó: Kovács Erika

Nem lesz olyan szép, mint a régi, de legalább lesz valami – értékelték a szülők Hódmezővásárhelyen, a Népkerti játszótéren az új hajót. Mint ismeretes, a tavaly kirobbant játszótér-botrány során 18 ellenőrzött játszótér 127 játékeleme közül 108-at nem talált megfelelőnek és biztonságosnak a város által felkért minőségtanúsító szervezet. A játékok egy részét el kellett bontani, többek között a művészi játékelemeket is, amik egyike a népkerti hajó volt. 

Az önkormányzat tavaly 3 éves, 100 millió forintos programot indított, ennek részeként szerezték be a Népkerti játszótérre az új hajót, amit a múlt héten helyeztek ki. Ez tulajdonképpen egy hajó formájú ovivár, amiben mászókázni, bujkálni, mászni, hintázni is lehet majd.  A hajófarban még kosárpalánk is található. Márki-Zay Péter polgármester a vasárnapi videójában jelentette be, hogy a tervek szerint augusztus 20-ra készül el. 

A kisgyerekes szülők viszont azt tapasztalták, hogy az Epreskertben, a Kutasi úti játszótéren több játékelemet ismét lezártak. A város polgármesterét megkérdeztük, hogy miért, hiszen ezt a játszóteret tavaly újították fel. Márki-Zay Péter azt mondta, kivitelezés zajlik a játszótéren, alapoznak. Mozgáskorlátozott kisgyerekeknek hintát telepítenek, ezért zárták le az érintett játékokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában