Szegedi hírek

2022.08.25. 15:51

Három napon át ünneplik a szegedi halászlét - fotók

Huszonötödik alkalommal szervezik meg szeptember 2-4. között a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált a rakparton, ami három napra a kézművesek, sörfőzők, borászok, halászcsárdák és fesztivállátogatók találkozóhelyévé válik.

K. A. R.

A sajtótájékoztatón is fogyott a halászlé a Roosevelt téri halászcsárdában. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A szegedi halászlé ünnepét beharangozó sajtótájékoztatón Frank Sándor főszervező, Venesz-díjas mesterszakács elmondta, a 25 évvel ezelőtti induláskor az volt a céljuk, hogy növeljék a hazai halfogyasztást. Ez sikerült, míg negyedszázada évente átlagosan 3 kiló halat fogyasztott egy magyar, ma már 9 kilogrammot. 

Papós Zoltán fesztiválszervező pedig arra emlékeztetett, hogy a fesztiválon szórakoztató programok is lesznek. Szegedi művészek sora lép majd fel, azonban a színpad ezúttal már az árusok közé lesz beépítve. Az ingyenesen látogatható rendezvényen fellép például az AV Acoustic Duó, a Coco Bong zenekar, Kovács Andi, a Gera Fivérek Zenekar, továbbá Vecsernyés Róbert előadását is megtekintheti majd a publikum. Minden nap utcabállal zárul majd a program.

Szeptember 3-án, szombaton halfőző családi nap lesz a Partfürdőn. Becseiné Kiss Margit szervező elmondta, ezzel egy időben lesz a Partfürdőn az 5. Két lábon vagy két keréken a Gyermekklinikáért jótékonysági verseny, míg a Tiszán SUP és sárkányhajó versenyt tartanak. Szintén szombaton rendezik meg a hetedik Pizza Monkey Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versenyt. Radnóti-Márton Beatrix, a Rotary Klub Szeged Dóm elnöke közölte, idén is ötezer sárga kacsa úszik majd a Tiszán, a vetélkedő délután 2 órakor indul, az első 150 kacsa tulajdonosa pedig értékes nyereményeket kap. Hozzátette, a kacsajegyet vásárlók ezúttal is a határon túli beteg gyermekek gyógyítását támogatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában