Államalapítás ünnepe Vásárhelyen

2022.08.20. 13:50

Márki-Zay Péter a szószékről politizált augusztus 20-án

Kovács Erika

Archív fotó: Frank Yvette

Márki-Zay Péter polgármester a szószékről mondta el államalapításhoz kapcsolódó ünnepi, politikával átszőtt beszédét Hódmezővásárhelyen, a Szent István templomban. A szokatlan helyszínt az időjárással indokolta. Szerinte a kormány a fideszes vezetőknek szokott utasításokat adni, hogy miről kell az ünnepségen beszélni, ki ellen kell harcolni.

Ezen az augusztus 20-án a békét is ünnepeljünk. A szomszédban háború dúl, de szerencsére a mi országunkat senki nem akarja elpusztítani. A béke egyik legfőbb oka Magyarország európai integrációja, az Európai Unió

 – mondta Márki-Zay Péter.

Azt is mondta, „Mindenféle faji alapú megkülönböztetéssel szemben mi az ázsiai eredetű cigánysággal és zsidósággal kiegészülve, az európai népekbe, ha úgy tetszik beolvadva, Európához csatlakozva a sokszínű Európát, a sokszínű Magyarországot építjük szeretettel, elfogadással.

A polgármester a szószékről arról is beszélt, hogy akinek kályhagyára és erdői is vannak, „neki jó megoldásnak tűnhet az energiaválságra, hogy kivághatjuk Magyarország erdeit.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában