Helyi közélet

2022.08.03. 15:29

Többszáz millió forintból épülnek utak Sándorfalván

A Kisvárosi Programcsomag keretében a helyi önkormányzat csaknem 135 millió forint támogatást kapott belterületi útépítésre. Ennek köszönhetően összesen 2,1 kilométernyi aszfaltburkolat épül a Fürj, Fácán, Cinke, Zrínyi utcákban, illetve az Őz, Citera, Orgona, valamint az Árpád utca bizonyos szakaszain. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester elmondta, a beruházások egy része már folyamatban van, a többi pedig sikeres közbeszerzés lebonyolítása után indulhat. 

Az összes érintett utcában december 31-ig befejeződnek a munkálatok. Az önkormányzat sikeresen pályázott a Vidékfejlesztési Programban külterületi helyi közutak fejlesztésére is. Több mint 247 millió forintból felújították a Nádastó utca burkolatát, illetve a Tópart és a Harcsa utcákban út épül. 

A polgármester hozzátette: a pályázati pénzek nem fedezték 100 százalékban a kivitelezés költségeit, így ingatlanonként 150 ezer forint érdekeltségi hozzájárulást kell fizetniük a lakosoknak. A pályázati pénz és az érdekeltségi hozzájárulások közös összegét pedig az önkormányzat saját költségvetéséből még kiegészítette. Az útépítések a tervek szerint ezzel nem fejeződnek be, hiszen a településnek van már benyújtott pályázata a Rigó, a Farkas és az Akácfa utcák építésére is.

KÉPALÁ: A Nádastóhoz sem kell már földúton kizötyögniük a strandolni vágyóknak. Fotó: Török János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában