Szegedi hírek

2022.08.25. 11:48

Elhunyt Varga Iván, a Délmagyarország egykori újságírója

delmagyar.hu

Forrás: Unsplash

Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke is elbúcsúzott a kiváló újságírótól: 

58 éves korában elhunyt Varga Iván újságíró. Szegeden született, felsőoktatási tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen folytatta történelem szakon. Már az egyetemi évei alatt megmutatkoztak a szervezési készségei és a kultúra iránti kiemelt érdeklődése. Többek között a pécsi, de már országos szinten is nagy népszerűségnek örvendő Kispál és a Borz zenekar első koncertjét is ő szervezte meg a pécsi Szenes klubban.

Varga Iván édesapja is híres újságíró volt. Az alma nem esett messze a fájától. Iván vérében is újságírói vér csörgedezett, így a gyökereknek és a közéleti szerepvállalásainak köszönhetően ő is újságíróként kezdett dolgozni a Délmagyarországban, majd később a Csongrád Megyei Napilapnál. Főleg közéleti és kulturális témákban írt. Élményszámba mentek a kistelepülések  életéről, közösségeiről szóló „falujáró” riportjai. Igazi közösségi ember volt, mindenki szerette a szerkesztőségekben, ahol dolgozott.

Végére talán: Nagy kár, hogy az Istentől kapott tehetségét 58. évében nem sikerült teljes mértékben kamatoztatnia ebben a világban.

Iván, búcsúzunk tőled, Isten veled, nyugodj békében!

Szeged, 2022. augusztus 23.
Barátaid és a szegedi Fidesz csoport nevében!

Bartók Csaba
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában