Kormányzati támogatás

2022.09.07. 12:04

130 millióból újítanak fel mindszenti utakat

Munkatársunktól

Felújítás teljes szélességben. Fotók: Mindszent Város Önkormányzata

Majdnem 130 millió forint kormányzati támogatást kapott a mindszenti önkormányzat útfelújításra. Az összegből nyolc utcában javításokat végeztek, további hatot pedig teljesen felújítanak. Első körben a kátyúzási munkálatokkal indított a kivitelező cég, a munkát a rekonstrukcióval folytatják. Az érintett ha utcát teljes szélességben rekonstruálják, így az Akácfa, az Elege, a Kodály Zoltán, a Móricz Zsigmond, a Szent László, valamint a Zrínyi utcát újraaszfaltozzák. 

 

A kiegyenlítő réteget követően 5 centiméter vastag és 3,8 méter széles kopóréteg készül. A teljes burkolat mellett fél-fél méteren mindkét oldalon földpadkát alakítanak ki. Eközben valamennyi szakaszon az érintett aknafedlapokat, összesen 29 darabot szintre emelik. A tervezett felújítással érintett szakaszok hossza majdnem 3000 méter, amelynek összes felülete valamivel több, mint 11 ezer négyzetméter. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában