Áthelyezték a megállót

2022.09.19. 07:00

A teljes pályaszakasz megújul a 4-es vonalán

A villamosok találkozását a Vám téri munkálatok idejére át tudták szervezni a Szivárvány kitérőbe.

K.A.R.

Áthelyezték a megállót azért, hogy a bal vágányt is fel tudják újítani. Fotó: Karnok Csaba

Bár szeptember elsejétől újra teljes vonalon jár a 4-es villamos, vágányrekonstrukciós munkálatok miatt ideiglenesen áthelyezték a Kecskés végállomás irányú Vám tér villamos megállóhelyet, így a villamosokra a Petőfi Sándor sugárút felőli vágány mellett kialakított peronnál lehet felszállni. Erre még szeptember elsején hívtuk fel olvasóink figyelmét, valamint a Szegedi Közlekedési Társaság közleménye alapján jeleztük azt is, hogy előreláthatólag 3 hétig tart majd a munkavégzés.

A napokban írásban megkerestük a társaság ügyvezető igazgatóját, Knezevics Viktort, akit arról kérdeztünk, hogy milyen beruházás valósul meg a Vám térnél, és azt miért a nyári rekonstrukciós munkálatok befejezése után végzik el. Választ az igazgatói titkárságtól kaptunk, azt írták, hogy a 4-es villamos pályájának felújítását technikai, üzem-, és utasbiztonsági okok miatt nem lehetett tovább halogatni, a munkák nagy részét és az ehhez kapcsolódó korlátozásokat pedig a legkisebb forgalmú, legkisebb kellemetlenséget okozó nyári időszakra ütemezték. Szeptember elejére így csak a Vám téri kitérő bal vágánya maradt meg – tették hozzá.

Jelezték, ebben az időszakban a villamosok találkozását át tudták szervezni a Szivárvány kitérőbe, ez már nem okoz jelentős kényelmetlenséget a teljes vonal tekintetében. Megjegyezték, ezzel a teljes pályaszakasz felújítása – a tervezett műszaki tartalommal – lezárul, és átadják az utasforgalomnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában