Rendhagyó kampány

2022.09.23. 17:59

Légimentők biztattak véradásra - fotógaléria

Országszerte egyszerre hét helyszínen, köztük Szentesen is várták a véradókat.

M. A.

Második alkalommal indított rendhagyó közösségi véradókampányt a Magyarországi Légimentésért Alapítvány a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-vel közösen, valamint a Magyar Vöröskereszt és szakmai partnere, az Országos Vérellátó Szolgálat: országszerte egyszerre hét helyszínen, köztük Szentesen is várták a véradókat.

Mint az eseményen elhangzott, a különleges közösségi esemény célja, hogy minél több emberhez eljusson nemcsak a véradás üzenetének fontossága, de a lehetősége is, felhívja a figyelmet az önkéntesség és a segítségnyújtás jelentőségére, és a légimentők nem mindennapi munkájára.

Elmer János, a szentesi légimentő bázis vezetője elmondta, ahhoz, hogy minden nap rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű vér a mentőhelikoptereken, nagy szükség van a véradókra.

Tavaly nyolc sikeres helyszíni vérátömlesztésünk volt. Az, hogy a mentőhelikopterünk fedélzetén ott van velünk a két egység nulla negatív vér, minden esetben növelheti a túlélés esélyét

 – fogalmazott a légimentő.

A tavalyi akció során a hét bázis közül a budaörsi után Szentesen adtak legtöbben vért, erre pedig idén sem kellett különösebben kapacitálni az embereket. Már a véradás kezdetén sokan várakoztak, hogy segíthessenek.

Én a negyvenegyedik alkalommal jöttem vért adni. Először tizennyolc évesen, a barátaimmal közösen voltam. A segítő szándék vezérel, de ezt vissza is kaptam az élettől: két koraszülött kisfiam van, ott is szükség volt segítségre

 – mondta el az egyik véradó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában