Megemlékezés

2022.09.09. 13:13

Szegeden is leróhatjuk tiszteletünket Erzsébet királynő előtt

Delmagyar.hu

Fotó: Sándor Judit

Chovanecz Kata képviselő osztotta meg a facebookon a képeket, amiken azt láthatjuk: pénteken délelőtt a városháza bejáratával szemben asztalt helyeztek ki Erzsébet királynő fényképével, mécsesekkel és virágokkal. A szegediek is leróhatják tiszteletüket és megemlékezhetnek az Egyesült Királyság leghosszabban regnáló uralkodójáról, aki szeptember 8-án hunyt el a délutáni órákban: sokaknak még a szülei sem éltek, amikor 1952-ben elfoglalta a trónt. 

Megyei vonatkozásban utoljára 2021-ben írt lapunk II. Erzsébetről. Akkor a dóci nyugdíjasház lakói és dolgozói küldtek kézzel írott levelet a királynőnek, amiben többek között részvétet is nyilvánítottak Fülöp herceg elvesztése miatt is. Nagy meglepetés érte őket, amikor válasz érkezett: az angol királyi család nyári rezidenciájáról kaptak királynői üdvözletet. A balmorali kastélyból jött le­­vél - itt hunyt el tegnap II. Erzsébet -, Elizabeth Leemingtől, a királynő első számú asszisztensétől, aki a királynő köszönetét tolmácsolta a levél és a fotók kapcsán. Küldtek ugyanis egy fotómontázst is, amelyen a nyugdíjasház lakói szerepeltek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában