Szentes

2022.09.30. 13:44

Tíz éve gyártják a takarmányt

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a Ma-Ka Kft. Magyarország és a térség legmodernebb takarmánykeverő üzeme a kezdetektől arra törekedett, hogy kiváló minőségű takarmányt állítson elő partnereinek.

M. A.

Már 2007-2008 környékén felmerült az igény egy takarmánykeverő létrehozására a környező baromfitelepek kiszolgálására. Végül 2011 szeptemberében került sor az alapkőletételre és egy éven belül már állt az új üzem, a termelés pedig 2012 novemberében indult be.

Az üzem 120-130 ezer tonna éves kapacitással indult el, a folyamatos fejlesztések hatására ez a szám mára 200 ezer tonnára emelkedett, naponta 500-550 tonna tápot gyártanak.

A gyárban három műszakban folyik a termelés, 35-37 fővel dolgoznak. A dolgozók közel fele a törzsgárdához tartozik, akik az indulás óta a cégnél vannak.

Fotó: Viola István
 

Jellemzően baromfitakarmányokat gyártunk, azon belül is broiler csirke, pecsenye kacsa és libatápokat. A tíz év alatt igyekeztünk magas minőséget előállítani, emellett a partnereinknek nyújtott szakmai tanácsadásra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a legjobb eredményeket érjék el. Az évek során egy nagyon jó szakmai csapat állt össze. Büszkék vagyunk arra, hogy a sok nemzetközi hátterű multival szemben is meg tudtuk mutatni, hogy egy magyar cég is tud nagy sikereket elérni 

– mondta el Nagypál Szilárd, a Ma-Ka Kft. ügyvezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában