Szegedi hírek

2022.10.07. 18:00

55 éves érettségi találkozó volt Szegeden

I.P.

Fotó: Imre Péter

Éppen magukról, életükről beszéltek  és közben fogyasztották a finom ételeket a szegedi, akkori elnevezéssel Déri Miksa Gépipari Technikum 55 éve végzett IV/B osztályos tanulói a Gőry Pince Étteremben, mikor pénteken betoppantunk hozzájuk. Az elhunytakról megemlékeztek, viszont olyanok is akadtak, akik külföldön, például az Egyesült Államokban élnek, illetve akivel, szívfacsaró látványként, hajléktalanként találkoztak a szegedi utcákon. Megfogadták, kétévente találkoznak. Harmincnégyen tettek érettségit, osztályfőnükük, Varga Mihály matematika és fizika szakos tanár volt.

Azokról, akik nem jöttek el és nem tudtak semmi biztosat, a társaságból, aki tudott róluk valamit, elmondta az osztálynak. Megelevenedett a múlt, egymást követték a sztorik, szinte az egyikből következett a másik, például az, hogy egyikük egy kis "lélekvesztő" robogóval járt Szegedről Pécsre udvarolni. Elhangzott: – Nagyszerű, példaértékű közösség volt a negyedik bé, nem emlékszem semmi nagyobb vitára, veszekedésre.
Többször megfogalmazták közösen, hogy olyan kiváló szakiskolában végezhettek, ahol az volt a pedagógusok célja, hogy önálló, szorgalmas, pontos munkára képes műszaki szakembereket faragjanak belőlük. Többen közülük tovább tanultak, diplomát szereztek, cégeket alapítottak, sikeres vállalkozók lettek, és azok a mai napig. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában