Magyarország Kicsi Nagykövete

2022.10.02. 17:57

A jövő diplomatáit zsűrizte Drimba Tibor

Véget ért a Magyarország Kicsi Nagykövete elnevezésű, diákoknak kiírt országos műveltségi verseny, amelynek Drimba Tibor maroslelei polgármester a csongrád-csanádi mentora volt. A jövő diplomatáinak fővárosi döntőjén a zsűri munkájában is részt vett.

Szabó Imre

– Az országos döntőt a Magyar Nemzeti Múzeum épületében rendezték a hét végén. Nagy élmény volt részt venni a kulturális zsűri munkájában, találkozni a lelkes és felkészült fiatalokkal – mondta a Délmagyarországnak Maroslele első embere, Drimba Tibor. Mint korábban megírtuk, őt kérték fel a Magyarság Kicsi Nagykövete elnevezésű országos műveltségi vetélkedő Csongrád-Csanád megyei mentorának. A program célja az volt, hogy a 10–12 éves diákok minél jobban megismerjék előbb szűkebb környezetük, majd később az egész ország és a magyarság értékeit, kultúráját, szokásait. A többfordulós verseny során mindezt játékos formában tehették meg. A megbízást Drimba azért kapta, mert a verseny szervezői felfigyeltek arra, hogy – mint ugyancsak beszámoltunk róla – rendszeresen tart bűnmegelőzési, egészségvédelmi témájú előadásokat fiataloknak.

A verseny négy órán át tartó országos döntőjén Drimba nem csak az egyik három tagú zsűri munkájában vett részt, de a díjkiosztón beszédet is mondott, értékelve és összefoglalva a versenyt. A rendezvényen ugyancsak jelen volt Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár és Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Mint megtudtuk, a döntőben a különböző megyék nagykövet-, illetve attaséjelöltjei mérték össze tudásukat, ez alapján választották ki hazánk kicsi nagykövetét, valamint kultúr-, sport- és agrárattaséját. Ezeknek a gyerekeknek – akik között ezúttal nem volt Csongrád-Csanád megyei – a későbbiekben módjuk lesz hazánkat képviselni különböző ifjúsági kulturális rendezvényeken. – Meglehet, hogy a jövő diplomatái, politikusai a verseny résztvevői közül kerülnek majd ki – mondta Drimba Tibor.

A maroslelei polgármester azt is elhatározta, hogy hamarosan felkeresi és külön megjutalmazza a döntő Csongrád-Csanád megyei résztvevőit, akik ugyan nem nyertek, de szépen helytálltak a vetélkedőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában