Szegedi hírek

2022.10.30. 11:54

Négy tonna szemetet szedtek össze a Tisza-partról

T.K.

Képünk illusztráció. Archív fotó: Nagy Balázs/MW

A nemzetközi Földünkért Világnap alkalmából a Provident Pénzügyi Zrt. a Hulladékvadásszal közösen országos szemétszedési akciót hirdetett. A pénzügyi szolgáltató munkatársai a szabadidejükben több budapesti és vidéki helyszínen tisztítottak meg erősen szennyezett területeket, a ProviGreen program keretében. Ennek célja, hogy a vállalat működése során keletkező ökológiai lábnyomot csökkentsék, a környezeti károkat minimalizálják a munkatársak és ügyfelek bevonásával, illetve a helyi közösségek hatékony szemléletformálásával. A programmal olyan súlyos, globális környezeti problémákra akarja irányítani a figyelmet a vállalat, mint a túlzott széndioxid-kibocsátás, a bolygónkat fenyegető globális felmelegedés vagy a klímaváltozással összefüggő tragikus, káros események és azok társadalmunkra gyakorolt hatása.

Az egy héttel ezelőtti akció során a Provident a Hulladékvadász koordinálásával, és annak illegális szemétrakó jelző applikációjának segítségével összesen 22 tonna szeméttől szabadította meg a kiválasztott területeket, amelyből nagyjából 4 tonnát a szegedi Tisza-parton gyűjtöttek össze. A munkában mintegy 100 munkatárs vett részt a négy helyszínen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában