Cáfolnak a polgármesterek

2022.11.04. 19:43

Márki-Zay Péter azt állítja, Mindszent és Mártély csődben van

Egy helyi lakossági fórumon állította azt a hódmezővásárhelyi polgármester, hogy Mindszent és Mártély csődben van. Mindkét település első embere cáfolta lapunknak ezt a kijelentést.

Kovács Erika

Mártély nagyon rossz anyagi helyzetet örökölt az előző vezetéstől, de nincs csődben. Fotó: Kovács Erika

– Mi okosabbak vagyunk és nem lopunk, ezért Hódmezővásárhely sokkal kisebb bajban van, mint más települések – mondta Krupiczer Ferenc képviselő napokban megtartott lakossági fórumán a már sokszor hallatott mondatát Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. Majd azt fejtegette, hogy a vásárhelyi Fidesz látványberuházásnak tekinti a városháza tornyának felújítását, de azt akarják, hogy a vásárhelyi adófizetők pénzéből engedjék el Mártély adósságát.

– Azt is akarják, hogy Mindszentnek is engedjük el az adósságát, amelyet a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulásnál halmoztak fel. A mindszenti idősek otthonának körülbelül 80 millió forint az éves költségvetése, ebből amit Mindszentnek kell hozzátennie, az nagyjából 30 millió. Azt akarják, hogy Mindszent helyett fizessük ki ezt a 30 milliót is. Mindszent effektíve csődben van – jelentette ki Márki-Zay Péter, majd néhány perccel később megismételte, hogy a települések csődben vannak.

Mindkét település polgármestere cáfolta Márki-Zay Péter kijelentését.

– Nem vagyunk csődben. Éppen azért hoztunk szigorú döntéseket, hogy az elszabadult energiaárak miatti nehéz helyzetben is elkerüljük a csődöt – mondta Zsótér Károly, Mindszent polgármestere. Hozzátette, Mindszent nyugodt, kiegyensúlyozott, békés kapcsolatot szeretne Vásárhellyel és magával Márki-Zay Péterrel is.

Ambrus István, Mártély augusztus 7-én megválasztott új polgármestere is cáfolta, hogy Mártély csődben lenne.

– Ez megint egy klasszikus Márki-Zay Péter-féle kijelentés volt. Az kétségtelen, hogy nagyon rossz anyagi helyzetet örököltünk az előző vezetéstől. Márki-Zay Péter nem könnyíti meg a helyzetünket azzal, hogy követeli rajtunk a mintegy 24 millió forintot a közös hivatalra, miközben azt nyilatkozza, hogy soha nem látott jó anyagi helyzetben van Vásárhely. Mártély nincs csődben, de Márki-Zay Péter mindent megtesz, hogy minél közelebb kerüljünk a csődhöz – mondta Ambrus István.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában