Makó

2022.11.02. 20:00

Nyílt levelet írt a könyvtárért a nyugalmazott igazgató

Nyílt levélben kérte Lázár János parlamenti képviselőt, illetve Czirbus Gábor képviselőn keresztül a makói önkormányzatot a helyi könyvtár 92 esztendős nyugalmazott igazgatója, hogy az intézményt ne zárják be.

Szabó Imre

Fotó: DM

A levél szerint a makói önkormányzat súlyos hibát készül elkövetni. 

– Három alapvető fontosságú művelődési intézményét tervezi hosszú időre, november 1-től 2023. április 1-ig bezárni. Ezzel a város közösségi szellemi életét fojtaná meg közel fél évre. Megértem a kötelező takarékosság érveit, de ezt a brutális megoldást elfogadhatatlannak tartom – írja a volt igazgató. Úgy véli, kínálkozna helyette az a kézenfekvő megoldás, hogy erre az időre a könyvtár maradjon nyitva és vegye át a bezárt intézmények funkcióit. Emeleti kiállítótermét adja át a múzeumnak, adjon helyet a Hagymaházban működő szakköröknek. Maradjon meg a lehetőség a közös rendezvényekre, irodalmi esteknek, könyvbemutatóknak, különféle előadásoknak – benne akár színháziaknak (kevés szereplős színpadi művek). 

A nyitva tartó könyvtárban hozzáférhetők maradhatnának helyben olvasásra az előfizetett folyóiratok, közösségi célra használhatók maradnának a digitális eszközök. A nyitott könyvtár akár még a melegedő helyet is jelenthetné az arra rászorulóknak – így a levél.

Domokos László lapunkat úgy tájékoztatta, Lázár János azt válaszolta neki, továbbítja a levelet az illetékeshez, azaz az önkormányzathoz. Onnan még nem érkezett válasz. Mi is érdeklődtünk – ha reagál a város, visszatérünk a témára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában