A csillagok felé tekintenek Szentesen

2022.11.01. 21:40

Szánt restaurálhatnak a gyerekek a Koszta-múzeumban

A tavalyinál visszafogottabb, de tartalmas ünnepi programokat ígérnek Szentes kulturális intézményei. Csillagok, missziós karácsony, mikulás váró programok és restaurálás is lesz.

T. Sz.

Idén kevesebb fény-elemmel, de tartalmas ünnepi programokat ígérnek Szentesen. Archív fotó: Majzik Attila

–Minden eseményen a gyerekeknek jut a legfontosabb szerep – hangsúlyozta Bődi-Rácz Angéla, a szentesi művelődési központ munkatársa az intézményük által kínált adventi programokról. A Kossuth téri ünnepi vásár üde színfoltja lesz a feldíszített meseház, meseolvasással, bábjátékokkal és számtalan helyi csoport fellépésével.

A Szentes Városi Könyvtár november 29-én várja az érdeklődőket első adventi programjára: Fehér Csaba református lelkipásztor mesél a missziós karácsonyokról, majd a Domonkos rendi nővéreket látják vendégül, akik adventi gondolatokat osztanak meg a látogatókkal. Az ünnepi sorozat részeként ismét Barna Barnabás, a Szegedi Csillagvizsgáló munkatársa tart előadást, ezúttal az Adventi csillagok a téli éjszakai égbolton címmel. Ezen kívül komolyzenei programmal is készülnek. A gyermekkönyvtárban december 3-án délelőtt tartanak télapó váró családi napot, majd ugyancsak a mikuláshoz kapcsolódik az iskolás, óvodás csoportoknak szánt következő, december 5-én tartandó ünnepi műsor, a  zeneiskola tanárai és növendékei közreműködésével.

Irsai Farkas László, a Koszta József Múzeum igazgatója elmondta,  hogy december 13-án egyháztörténeti konferenciát szerveznek, az egyházi oktatás témáját körbejárva. Kiss Bálint református lelkész és történészre emlékeznek, születésének 250. évfordulója alkalmából. A múzeum idén a művelődési központtal közösen szervez múzeumpedagógiai, kreativitás- és készségfejlesztő programokat. Különleges ünnepi eseménynek ígérkezik, hogy gyerekekkel közösen restaurálnak majd egy korábban már kiállított 105 esztendő szánt, megmutatva a fiatal generációnak, mint is jelent pontosan az állományvédelem. 


 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában