Szegedi hírek

2022.12.15. 19:40

Jubiláltak a madarászok - fotók

Ünnepi ülést tartott csütörtökön a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Csongrád Megyei Helyi Csoportja az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástárában. A rendezvényen két évfordulóról is megemlékeztek.

Munkatársunktól

25 éves a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád Megyei Helyi Csoportja, 60 éves a madártani és természetvédelmi szakkör. Ünnepi ülésen emlékeztek meg az évfordulókról a megyei madarászok. Fotó: Gémes Sándor

Az MME négy megyei csoportjának összeolvadásával 1996-ban jött létre a helyi csoport. A 25 éves évfordulót a járványhelyzet miatt nem tudták megünnepelni, de most a hatvan éve a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat megyei szervezetén belül megalapított madártani és madárvédelmi szakkör évfordulójával egybekötve bepótolták az ünneplést. Az ünnepi ülésen a csoport történetéről és munkájáról tartott előadást Molnár Gyula, aki 25 éven keresztül volt a csoport elnöke. A közismert természetfotós, ornitológus a fotóin keresztül idézte fel az elmúlt 25 évet. Tokody Béla, az MME helyi csoportjának titkára hozzátette, 1974. január 6-án alakult meg a madártani egyesület és már erre az évfordulóra is készülnek.

– A jövő év arról szól majd, hogy méltó ötvenéves évfordulót szervezzünk 2024-ben, hiszen ez a legidősebb és legnagyobb természetvédelmi civil szervezet – mondta.

Az ünnepi ülésen az 1962. őszén Szegeden megalakult Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Csongrád Megyei Szervezetének madártani és természetvédelmi szakköréről is megemlékeztek. Az este madarász karácsonnyal ért véget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában