Királyhegyes

2022.12.10. 17:30

Királyhegyesen is újranyit a posta

Királyhegyesen ugyanúgy bezárták átmenetileg a helyi postát, ahogyan Makón az újvárosit – és ugyanúgy ki is nyit januárban. Ez a falunak évi 5,3 millió forintjába kerül.

Szabó Imre

Szőllősi Béla, a Magyar Posta kelet-magyarországi igazgatója Horváth Lajos királyhegyesi polgármester irodájában. Fotó: Horváth Lajos Facebook-oldala

– Királyhegyesnek fizetnie kell ugyanazért, amit más falvak lakói ingyen megkapnak. Ez egy nagy multicég diktátuma – értékelte Horváth Lajos, Királyhegyes polgármestere azt az ajánlatot, amelyet a Magyar Posta tett a községnek a helyi posta újbóli megnyitásáról. 

Mint a Délmagyarországnak elmondta, az állami vállalat október 28-án egy személytelen elektronikus körlevélben értesítette arról, hogy a településükön lévő posta egyike lesz azoknak, amelyeket takarékossági okokból a fűtési szezon idejére bezárnak. Ő nyomban megpróbálta felvenni a kapcsolatot a Magyar Posta illetékesével, de Lázár János honatya közbenjárása kellett ahhoz, hogy egyáltalán eljusson a megfelelő emberhez. Közben a falu lakói két nap alatt 263 aláírást gyűjtöttek a bezárás ellen.

A község első embere végül múlt szerdán tudott személyesen beszélni Szőllősi Bélával, a Magyar Posta kelet-magyarországi igazgatójával, aki Királyhegyesen kereste fel őt. Azt az ajánlatot tette, hogy amennyiben az önkormányzat átvállalja a helyi posta költségeinek felét, az január 2-án újra kinyithat. 

Horváth Lajos szeretett volna valamilyen kimutatást kapni a szolgáltatóhely működési kiadásairól, ezt azonban hiába kérte. A királyhegyesi posta egyébként – egyre szűkülő szolgáltatási körrel – a cég saját tulajdonú épületében, egy emberrel működött, és az ígéret szerint ugyanolyan formában üzemel tovább, mint közvetlenül a bezárás előtt. 

Mindez Királyhegyesnek éves szinten áfával együtt 5,3 millió forintjába kerül. Az összeg nagyságát jelzi: ez Királyhegyes saját bevételeinek nagyjából a fele, így a nem kötelező feladatokra ezen túl ennyivel kevesebb pénz jut majd. A képviselő-testület az ajánlatot rendkívüli ülésen, múlt csütörtökön fogadta el. A szerződés megkötése hamarosan megtörténik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában