Mártély

2022.12.13. 16:40

Mártély egy összegben fizeti ki Vásárhelynek a tartozását

Mártély önkormányzata még ezen a héten kifizeti Hódmezővásárhelynek a teljes adósságát. Bérbe adták a kempinget, ebből jutottak plusz forráshoz.

Kovács Erika

A Sun City Kft. nemcsak bérli, fejleszti is majd a töltés védett oldalában található kempinget. Fotó: Kovács Erika

– Mondhatni, két legyet ütöttünk egy csapásra. A választási kampányban ígéretet tettem, hogy turisztikai szempontból is fejlesztjük a települést – mondta Ambrus István, Mártély polgármestere. 

A település speciális helyzetben van, hiszen az üdülőterület, a vízpart nagy részével Hódmezővásárhelyhez tartozik.

– Mártélynak azonban van egy kempingje a töltés védett oldalán. Ennek fejlesztéséhez kerestünk befektetőket. Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő segítségével vettük fel a kapcsolatot a Sun City Vízisport Kft.-vel. Ők jó lehetőséget látnak a kempingben. Olyan megállapodást kötöttünk, amely mindkét félnek, az önkormányzatnak és a cégnek is kedvező. Képviselő-testületünk úgy döntött, két esztendőre bérbe adjuk a kemping területének jelentős részét – említette meg a polgármester.

Az összesen 43022 négyzetméteres ingatlanból 38022 négyzetmétert bérel a Sun City, a fennmaradó 5000 négyzetmétert egy másik bérlő használja 2025. június 1-jéig. A Sun City bérleti szerződése 2022. december 7-től 2024. november 30-ig tart, amiért 20 millió forint + áfa összeget fizetnek egy összegben, vagyis 25,4 millió forintot. A cégnek a turisztikai fejlesztések előtt egyeztetéseket kell folytatnia az önkormányzattal és figyelembe kell venniük a helyi építési szabályzatot.

– Nagyon örülünk, hogy a kempingünk fejlődni fog és annak is, hogy a bérleti díjból kifizethetjük a Vásárhely felé fennálló adósságunkat. Augusztus 7-én volt az időközi választás. 41 millió forint mínusszal vettem át a települést. Ha a vásárhelyi önkormányzat felé rendezzük a tartozást, akkor 10 millió forint alá csökken az adósságunk. Az Államkincstár részletfizetést engedélyezett, ami kiszámítható, ütemezett költség lesz – nyilatkozta Ambrus István. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában