Testületi ülés, ez évben utoljára

2022.12.14. 19:30

Nőnek a képviselői tiszteletdíjak Szentesen

Az emelés ügyében a fideszes képviselők nemmel szavaztak, a testület két tagja pedig tartózkodott.

Majzik Attila

Fotó: Török János

Több önkormányzati gazdasági társaság beszámolóját is meghallgatták a képviselők az év utolsó rendes testületi ülésén Szentesen: a Szentesi Élet Kft., a Szentesi Sport- és Üdülőközpont Nkft., a Szentes Energia Kft., a Szentes Városelláttó Nkft. és a Szentes Városi Szolgáltató Kft. is bemutatta 2023. évi üzleti tervét. Emellett határoztak önerő biztosításáról ivóvízhálózat fejlesztéshez és ingatlanok hasznosításáról is.

Arról is határoztak, hogy a város önerőt biztosít a Nagyhegyi ivóvízhálózat fejlesztéséhez: a 2022-es költségvetésben elkülönített 58 és fél millió forinton felül további nagyjából 61 millió forintot különítenek a város 2023-as költségvetéséből erre a célra.

Ingatlanokat is hasznosít az önkormányzat. Mivel csúszik a Kiss Zsigmond utcai híd és csomópont kialakítása, azért az utca sarkán kisajátított ingatlanokkal kezdenie kell valamit a városnak. A tervezett beruházás megkezdéséig a Szentes Városi Szolgáltató Kft. kezelésébe kerül az ingatlan.

Tiszteledíj-emelésről is döntöttek a képviselők, saját díjazásukat 85 ezer forintról 110 ezer forintra emelték. Az ügyben a fideszes képviselők nemmel szavaztak, a testület két tagja pedig tartózkodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában