Szegedi hírek

2022.12.12. 18:14

Százezer forintos adományt adtunk át a Klauzál téren - fotók

A Délmagyarország volt az MVM-Rotary Advent mai támogatója. Egy szegedi család lapunk jóvoltából új ruhákat és tartós élelmiszert kap 100 ezer forint értékben. Az erről szóló adományozási oklevelet a Klauzál téri színadon adtuk át.

Timár Kriszta

Lapunk támogatását Gombár Gabriella értékesítési vezető adta át egy szegedi családnak. Fotó: Gémes Sándor

Félidejéhez ért az MVM-Rotary Advent programsorozat: a december 23-ig tartó rendezvényen ma a 12. adventi ablakot nyitották ki. A város karácsonyfájával szemben, a Klauzál téren minden nap rászoruló családok vehetnek át ajándékot, átlagosan 100 ezer forint értékben. Mindenki azt kap, amire a legnagyobb szüksége van: tüzelőt, ruhát, műszaki cikkeket vagy éppen élelmiszert. Az ajándékokat cégek támogatásából vásárolja meg a szervező Szent-Györgyi Albert Rotary Club, amelyeket minden családnak még karácsony előtt ki isi szállítanak. 

Lapunk, a Délmagyarország szintén csatlakozott a programsorozathoz, hétfő délután pedig a mi támogatottunk kapta meg ajándékát. Kubas Noel és családja karácsonyfája alá a tartós élelmiszerek mellett új ruhák kerülnek majd. Az adományról szóló oklevelet a színpadon Gombár Gabriella, a Délmagyarország értékesítési vezetője adta át nekik. Mint elmondta, nem volt kérdés, hogy a Délmagyarország idén is csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez, hiszen fontos, hogy az ország legrégebbi megyei napilapja jó példával járjon elöl. – Jó lenne azonban, ha nem csak karácsony előtt nőne meg az emberek adakozási kedve, hanem az év minden időszakában olyan szeretettel segítenének a rászorulókon, ahogyan azt mi most tesszük - fogalmazott.

Az ajándékozásban rotarystaként részt vett Dobi János, a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola igazgatója is. Mint elmesélte, az iskolában december 21-ig tart a „nagyüzem”, bár az utolsó napok már ott is az ünneplésről szólnak majd. Hozzátette: csütörtökön az intézmény kórusa és zenész, illetve szavaló diákjai a rektori hivatal dísztermében adnak karácsonyi műsort 18 órától, már erre is nagyon készülnek. Ő sem érkezett egyébként üres kézzel: a Goodwill Pharma jóvoltából vitamincsomagot adott át a támogatott családnak.

Az ajándékozás után a Gyertyámos utcai óvodások karácsonyi műsorát nézhették meg a téren lévők. A kicsik versekkel, énekekkel készültek. Az MVM-Rotary Adventen a hét minden napján újabb családoknak adnak át ajándékot. A programsorozatra kilátogatók a következő napokban szegedi művészekkel is találkozhatnak: az advent vendége lesz többek között Rálik Szilvia Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Sziládi Hajna színművész, Czár Gergely, a Szegedi Kortárs Balett táncművésze, Kancsár Orsolya, a Szegedi Pinceszínház vezetője és László Boldizsár operaénekes is. Az adventen lehetőség van jó ügyet támogatni: akik forró teát vagy forralt bort vásárolnak, adományukkal a rotarysták szegénykonyhai főzéséhez járulnak hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában