Szegedi hírek

2023.01.09. 07:00

Csak a vadaspark maradt talpon Szegeden a városi intézmények közül - fotók

Sokan látogattak ki a Szegedi Vadasparkba a hétvégén, ami a többi városi intézménnyel ellentétben nyitva tart. Szeged valóban népszerű, egy budapesti családot és egy temesvári párt kísértünk el egy darabon.

A. T. J.

Népszerű hétvégi célpont volt a Szegedi Vadaspark, családok és párok is szívesen látogattak el az enyhe időben az állatkertbe. Fotó: Török János

Október végén elfogadta a szegedi közgyűlés a városi intézmények és cégekről szóló válságkezelési tervet, ami egyenlő a bezárásokkal. A szegedi közgyűlés baloldali többsége szerint a kormány gazdaságpolitikája, a fideszes és a KDNP-s képviselők szerint az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban meghozott, és elhibázott európai uniós szankciók miatti óriási energiaár-drágulás miatt volt szükség komoly megszorításokra az országban, így Szegeden is. A Szegedi Vadaspark kivételével minden zárva van. 

A nyitvatartás miatt ujjongó tömeggel ugyan nem találkoztunk vasárnap délelőtt, de vidám családokkal és párokkal igen. Talán az időjárás sem kedvezett a szabadtéri programoknak, az elmúlt napok tavaszias hőmérsékletéhez képest téli hidegre ébredtünk vasárnap. A Budapestről érkezett Körtvélyessy családdal a népszerű fókák medencéje mellett találkoztunk. A házaspár két gyermekükkel, Lilivel és Bencével egy hétvégi kirándulásra érkezett Szegedre.

– Igazából a Napfényfürdő miatt jöttünk, de tegnap csőtörés volt az apartmanunkban, a tulajdonos pedig vadasparkbelépővel kárpótolt minket. Egyébként is eljöttünk volna – mesélte a családfő, Ákos. A gyerekek felsorolták, milyen állatokat láttak eddig, a gepárdot külön kiemelték, mert azzal eddig másutt nem találkoztak, majd elbúcsúztunk, mert hűvös volt, Körtvélyessyéket pedig várta egy bogrács forró halászlé az egyik halászcsárdában. 

Meglepően sok külföldi vendég volt vasárnap délelőtt a vadasparkban. A medvék kifutójánál egy temesvári pár, Elek Péter és Fedor Lia egy kóbor macskát simogattak. Péter édesapja magyar, így félig magyarul, félig angolul beszéltük meg, hogy ők is a hétvégére érkeztek, halászlevet nem ettek, mert Péter nem szereti, de gulyást igen. A vadasparkot nagyon megdicsérték, főleg a belgrádi állatkerttel összehasonlítva, ahol nemrég jártak. Azt mondják, ott szomorúak voltak az állatok, Szegeden viszont boldognak tűntek, mert van elég életterük. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában