Cél az energetikai megújulás

2023.01.10. 07:00

Dolgoznak és boldogulnak a településen

Bátorítják újabb cégek betelepülését, bővítenék a szálláshelyeket, hosszú távon pedig kihasználnák a geotermikus energiát a községben. Felgyőn átlagos évet tudhatnak maguk mögött, és abban bíznak, hogy az idei sem lesz rosszabb.

M.A.

Fiatalodó települést vezet Horváth Lajos polgármester. Fotó: Majzik Attila

– 2022-ben is tudtunk haladni, mert olyan csapattal dolgozhatok együtt, akik szakmailag hozzáértőek és önállóak. Jó testülettel lehet jól dolgozni. A magunk mögött hagyott évet átlagosnak láttam, nyugodtan teltek a napjaink. A nagyobb pályázataink közül egyet leszámítva mindet megnyertük, idén azt is megpályázzuk. Ezen felül kisebb, 10, 20, 30 milliós beruházások valósultak meg nálunk – összegzett Horváth Lajos, Felgyő polgármestere. A nagyobb fejlesztések egyike volt a falut Tömörkénnyel összekötő út elkészülte, amely nagyban segíti a munkaerő biztonságos közlekedését a két település között.

Mint Horváth Lajos elmondta, az előző évekhez hasonlóan náluk a gazdaságfejlesztés élvezi a prioritást, továbbra is serkentik az önkormányzati területeken megvalósuló magánberuházásokat. A Felgyőre érkező cégeket új ipari parkkal is várják. A település – mint a polgármester látja – életképes, tudnak előrelépni az ott élők.

Fotó: Majzik Attila

– Rengeteg helyen látom, hogy tetőt cserélnek, felújítják a házakat, a kapuk előtt szép autók parkolnak. Látszik, hogy a felgyői ember, ha dolgozik, akkor boldogul, meg tud élni. Továbbra is fiatalodik a település, ezért is hoztunk létre minibölcsődét. Ott az engedélyeztetésre várunk, reméljük, hogy minél hamarabb el is tud indulni – mondta el a polgármester.

Az idei évvel kapcsolatban Horváth Lajos kiemelte, a TOP Plusz programban az energetikai célú felújításokra koncentrálnak, a közvilágítás modernizálása halaszthatatlan a településen. Hosszú távú célként a geotermikus energia kihasználását jelölte meg a település vezetője.

– Két kutat fúrattunk, szeretnénk kialakítani egy geotermikus rendszert. Első körben az intézményeinket kötjük rá, de az a hosszú távú célunk, hogy minél többen csatlakozhassanak erre a fűtési rendszerre – vázolta a jövőt a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában