A falak már állnak

2023.01.23. 17:31

Épül a közösségi ház Honvédban

Épül a régóta várt közösségi ház a makói Honvéd városrészben – a falak már állnak, a készültség szintje 40 százalékos. A beruházásra az önkormányzat még 2017-ben kapott pályázati támogatást.

Szabó Imre

Az épületegyüttesnek már kirajzolódnak a körvonalai. Fotó: Szabó Imre

– Hiszem, ha látom! – mondta egy idősebb férfi néhány hónappal ezelőtt azon a területen, amit a honvédi közösségi ház építésére jelöltek ki. Azért szólítottuk meg, mert kíváncsiak voltunk, mit szól ahhoz, hogy a makói városvezetés végre szerződést kötött a kivitelezővel a munka elvégzésére. A válaszból felsejlő kétkedés érthető volt: az önkormányzat még 2017-ben kapott 730 milliót a szegregátumként elkönyvelt, jelentős részben romák lakta makói Honvéd városrészben komoly fejlesztésekre és ezek nagy része, például az utak, járdák, csatornák építése meg is valósult, a közösségi ház építése azonban nem.

Fotó: Szabó Imre

Aki eddig kétkedett, most bizonyára örömmel látja, aminek mi is tanúi lehettünk: a beruházás zajlik, az épületegyüttes falai már állnak. Farkas Éva Erzsébet polgármester közösségi oldalán néhány nappal ezelőtt azt adta hírül, hogy a közösségi ház és környezetének kivitelezése, megújítása már elérte a 40 százalékos készültségi fokot. Ezt annak apropóján közölte, hogy Varga Ferenc alpolgármesterrel együtt személyesen tekintette meg az építkezést.

Mint korábban megírtuk, az önkormányzat a helybeli Silye és Fiai Kft.-vel kötött szerződést a munka elvégzésére. A közösségi ház 280 négyzetméter alapterületű lesz. Helyet kap majd benne egy 50 ember befogadására alkalmas rendezvényterem, valamint egy 80 négyzetméteres terasz színpaddal. Az épület mellett sportpálya épül játszótérrel, röplabda- és focipályával, szabadtéri fitneszgépekkel, parkolóval. A szolgálati lakást pedig egy közeli, már meglévő romos épület felújításával lehet majd kialakítani. Ez utóbbiról egyébként kiderült, hogy rosszabb állapotban van, mint gondolták, ezért a vállalkozás azt kérte, az eredetileg 330 napos határidőt hosszabbítsák meg 44 nappal. Ezzel együtt is várható, hogy idén, nyár-ősz fordulóján elkészülnek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában