Szegedi hírek

2023.01.13. 17:30

Karókkal akadályozza a város a szegedi vállalkozókat - Fotók

Több fémoszlopot rakott le a város valamelyik cége a szegedi Minipak Kft. Petőfi Sándor sugárúti üzlete, vagyis a parkolója elé. Ezzel gyakorlatilag lehetetlenné tették az áruszállítást, és a vásárlók sem tudják megközelíteni az üzletet. A cég vezetői keresték az önkormányzatot, de nem kaptak érdemi választ.

Suki Zoltán

Szinte lehetetlen lett az áruszállítás a Minipaknál. Fotó: Karnok Csaba

Ott akadályozza a városvezetés a szegedi vállalkozásokat, ahol csak tudja. Legalábbis ez derül ki a szegedi Minipak Kft. történetéből, ami még tavaly december 15-én kezdődött. Akkor a cég Petőfi Sándor sugárúti telephelye előtt munkások jelentek meg, és beszóltak az üzletbe, hogy mindenki álljon el a parkolóból, mert oszlopokat telepítenek oda.

Siket Szabolcs, a cég egyik vezetője a Délmagyarországnak azt mondta, hogy az oszlopokkal a vásárlói parkolót a város szinte teljesen lezárta. Pontosabban egy bejáratot hagytak, ami gyakorlatilag nem elég a vállalkozás napi működéséhez. Előtte egyébként már a járdára az épület előtt jeleket festettek fel.

– Akkor igyekeztem szóba elegyedni az urakkal és hölgyekkel, akik öten voltak. Percekig nem is álltak szóba velem, majd annyit mondtak csak, hogy a jelzések helyére oszlopok kerülnek – mondta a cégvezető.

A vállalkozás az oszlopok telepítéséről semmilyen tájékoztatást nem kapott. A cég ügyvezetője, akit szintén Nagy Sándornak hívnak megkereste Nagy Sándor alpolgármestert és a DK-s Koromné Fenyvesi Rózsát, aki a térség önkormányzati képviselője. Velük azonban nem mentek sokra. Sőt, amikor Siket Szabolcs üzlettársa próbált telefonon beszélni a képviselővel, akkor az egyszerűen rácsapta a telefont. Előtte viszont tulajdonképpen azt mondta, hogy a parkoló csak a cég kényelmét szolgálja. Tájékoztatást a várostól azóta sem kaptak, sőt azt sem lehet tudni, hogy tulajdonképpen kik rakták le az oszlopokat, mert jelzés nélküli autóval érkeztek a munkások. Annyi biztos, hogy nem a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai voltak, ezt Makrai László, az önkormányzati cég vezetője mondta lapunknak. Természetesen elküldtük a kérdéseinket a városházára, de mi sem kaptunk választ, ahogyan a vállalkozás tulajdonosai sem. Mindez egyébként annak ellenére történt így, hogy a cégnek eddig abszolút jó kapcsolata volt az önkormányzattal.

A parkolót egyébként már több mint húsz éve használták, rendeltetésszerűen. Akkor a cég a saját telkéből választotta le a részt, amit utána erre a célra használhattak. Ezt egyébként elő is írta nekik a város.

Tehát most ezt a parkolót lehetetlen használni, a vásárlók sem tudnak megállni a bolt előtt, de a nagyobb gond, hogy az áruszállítást sem tudják megoldani. A telephelyen ugyanis kis- és nagyker is működik, vagyis néha kamionokkal érkezik az áru, amit targoncával pakoltak le azokról. Magyarán néhány teljesen felesleges vasoszlop telepítésével egy egész jól működő vállalkozást hoztak gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe.

Siket Szabolcs a beszélgetésünk végén csak annyit mondott, hogy ennyit ér a várossal ápolt több évtizedes jó kapcsolatuk, és a befizetett adóforintok. Hozzátette, hogy a probléma nem kizárólag az ő cégüket érinti, hanem számos más vállalkozást is a Petőfi Sándor sugárúton.

A biciklisek is panaszkodnak 

A Magyar Kerékpárosklub Szeged közösségi oldalán írták meg, hogy gyakorlatilag életveszélyesek a város karói, amikkel nemcsak parkolókat zárnak le. Azt írták, hogy a Petőfi Sándor sugárúton a Faragó utcától a körútig „végigszórták” a bicikliutat, és a mellette lévő járdát, meg a zöldterületet fém- és faoszlopokkal. Szerintük azért, mert a szabálytalankodó autósok sárdagonyává változtatják a sugárutat, fölszántják a zöldterületet, és a járdára, vagy a kerékpárútra is rámennek. A bicikliút közepére tett oszlopok viszont balesetveszélyesek, már több kerékpáros is elesett miattuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában