Csongrád

2023.01.26. 13:39

Új bizottsági tag tett esküt

Idén első alkalommal ült össze a csongrádi képviselő-testület, a városatyák több technikai jellegű módosítás mellett arról is döntöttek, hogy kiállnak a tervezett vízlépcső Csongrádra telepítése mellett, valamint parkoló kialakításáról és ingatlanügyekről is határoztak.

M.A.

Fotó: Majzik Attila

Napirend előtti felszólalásában Murányi László képviselő a város Szentessel szembeni csökkenő súlyáról szólt, ezt többek között azzal támasztotta alá, hogy a vízlépcső helyszíneként a Kurca-parti település is esélyes. Ezzel kapcsolatban Bedő Tamás polgármester elmondta, Csongrád városának csak egyetlen elképzelés elfogadható, ez pedig az, hogy a tervezett duzzasztó Csongrád-Bokroson épülne meg. 

Hekkel Zoltán lett a városgazdasági bizottság új nem képviselő tagja. Fotó: Majzik Attila

– Az nem kérdés, hogy a duzzasztóra szükség van. De ha az Szentesen épülne meg, az a Körös-toroki homokpart és üdülőterület megszűnésével járna, a város legnagyobb idegenforgalmi vonzerejét tenné tönkre – szögezte le a polgármester. A testület ezzel kapcsolatban kimondta, hogy a tervezett duzzasztó elhelyezési alternatívái közül kizárólag az eredeti, a hetvenes években kijelölt, csongrád-bokrosi duzzasztási hellyel ért egyet.

Az ülés alatt emellett ingatlanügyek is szóba kerültek: egy önkormányzati lakást és két telket értékesítésre jelöltek ki, egy szociális bérlakást pedig közérdekű lakássá minősítettek át.

Új parkolóterületet is kijelölt a testület, a Dózsa György téri beépítetlen területen a Városellátó üzemeltet majd parkolót.

Döntés született arról is, hogy Kókai Dezsőt Hekkel Zoltán váltja a Városgazdasági-, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi bizottságban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában