Szegedi hírek

2023.01.06. 16:44

Újabb kitüntetést kapott Karikó Katalin

A Covid-19 vakcinák kifejlesztéséhez való jelentős hozzájárulásáért a magyar biokémikus és amerikai kutatótársa, Dr. Drew Weissman kapta az Edinburghi Egyetem Cameron-díját.

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Az új év újabb kitüntetéssel indul Dr. Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem professzora számára - adta hírül honlapján a Szegedi Tudományegyetem

Az Edinburghi Egyetem 2023. január 5-én jelentette be, hogy a Szegedi Tudományegyetem professzorát, Dr. Karikó Katalint és a Pennsylvaniai Egyetem professzorát, Dr. Drew Weissmant kitünteti a Cameron-díjjal. Dr. Karikó Katalin és Dr. Drew Weissman munkája vezetett az mRNS vakcinák kifejlesztéséhez. Ezen a technológián alapul a Pfizer/BioNTech és a Moderna Covid-19 vakcina. Ennek a fontos és nagy hatású kutatómunkának az elismeréseként nyerte el a két tudós a Cameron-díjat – tudatta honlapján az Edinburghi Egyetem.

A skóciai Cameron-díjat olyan személy kaphatja meg, aki az elmúlt öt esztendőben rendkívül fontos és értékes kiegészítéssel szolgált a betegségek kezelésének gyakorlati terápiás technikái területén. A kitüntetést 145 évvel ezelőtt 2000 fonttal (ami mai árfolyamon több mint 897 ezer forint) alapította meg Dr. Andrew Robertson Cameron. Az Edinburghi Egyetem a Cameron-díjat 2-10 tévente ítéli oda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában