Magyar Posta

2023.01.05. 08:40

Újból van postája Szikáncsnak

A Magyar Posta Zrt., az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldotta fel január 2-tól.

delmagyar.hu

ILLUSZTRÁCIÓ: Molnár Péter

Ezek egyike a hódmezővásárhely-szikáncsi postafiók, vagyis Hódmezővásárhely 6-os számú postafiókja. A közgyűlés a három vásárhelyi kisposta közül egyöntetűen a szikáncsi újranyitását választotta, mivel a településrész lakóinak a legközelebbi postahivatalhoz 7 kilométert Földeákra, a vásárhelyi postához pedig 13 kilométert kell utazniuk. 

– A tárgyalások értelmében abban az esetben, ha az érintett települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, úgy megállapodás született a postahelyek további működtetéséről – írta a zrt. a honlapján.

Archív Fotó: Kovács Erika

A hódmezővásárhelyiek demonstráltak, aláírást is gyűjtöttek a szikáncsi, a Jókai és a Kaluzál utcai posta újranyitásáért. A közgyűlés végül a decemberi ülésén a szikáncsi posta újranyitása mellett tette le a voksát. A fiók működése éves szinten 8 millió forint + ÁFA összegbe kerül, aminek a felét kell az önkormányzatnak finanszíroznia. A szikáncsi posta hétfőnként 10.00-tól 15.30-ig, keddtől péntekig pedig 8-tól 13.30-ig tart nyitva. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában