Szegedi hírek

2023.02.01. 12:30

Elkelt a mez, új bútorokat kapott az óvoda

K.A.R.

Új székeket kapott a Negyvennyolcas utcai óvoda Kiskundorozsmán. Fotó: Gémes Sándor

Fehér Dezső, a dorozsmai Whitetrans Kft. tulajdonosa nyerte meg azt a licitet, ami még december végén indult Ruzsa Roland dorozsmai önkormányzati képviselő hivatalos közösségi oldalán, és amin egy Demetrio Albertini többszörös olasz válogatott labdarúgó, korábbi AC Milan legenda által dedikált mezt lehetett nyerni. Az aukción végül 260 ezer forintért vásárolta meg az igen értékes darabot a dorozsmai vállalkozó.

Ruzsa Roland önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, jótékony célból indította útjára a licitet 2022 végén, ugyanis az aukción befolyt összeget a Negyvennyolcas utcai óvoda javára ajánlották fel, a pénzből 33 darab széket vásároltak az intézménynek, ez ugyanis régi vágya volt már az óvodának. A képviselő kiemelte, óriási érdeklődés övezte az árverést, sőt, azon kívül is érkeztek felajánlások. Kosik Dénes korábbi önkormányzati képviselő és Kakuszi László helyi vállalkozó 50-50 ezer forintot adományozott. A székek összesen 450 ezer forintba kerültek, a hiányzó részt Ruzsa Roland pótolta ki.

Az új székeiket már meg is kapták a dorozsmai óvodások. A bútorok átvételekor az intézményvezető Peták Angéla a képviselőnek elmondta, hogy nagy örömmel fogadták a felajánlást, és nagyon büszkék arra, hogy Ruzsa Roland folytatja azt a jótékony munkát, ami elődje, Mihálffy Béla elkezdett.

Ruzsa Roland egyébként képviselői keretének nagy részét a helyi intézmények fejlesztésére fordítja, legutóbb az általános iskolák tornatermeiben lévő kapukra vásárolt új hálókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában