Csongrád-Csanád Vármegye Sportjáért és Ifjúságáért Díjat kapott Kazi László

2023.03.22. 18:50

Feltette Ruzsát az ország futballtérképére

Kazi László, a  ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola dolgozója, futballedző kapta idén a Csongrád-Csanád Vármegye Sportjáért és Ifjúságáért Díjat. A helyi sportélet aktív tagja saját tapasztalatai alapján vallja, első a tanulás, második a család és csak utána jön a labdarúgás. Erre tanítja a gyerekeket is.

A. T. J.

Fotó: Karnok Csaba

– Meglepődtem, mert nem igazán érezzük át, mennyit dolgozunk 20-25 év alatt. Elgondolkodtam rajta, mit keresek én itt. Mert nem tűnt fel, mennyit dolgoztunk és hogy eltelt az idő. Több kitüntetést kaptam már, de ez egy más szintű elismerés 

– mondta a ruzsai Kazi László, a Csongrád-Csanád Vármegye Sportjáért és Ifjúságáért Díj idei kitüntetettje.

A Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola dolgozója gyerekként itt tanult. Már akkor érezhető volt a labdarúgás iránti vonzalma. 

– 1980-ban egy sajnálatos térdsérülés miatt sportolói álmaim szertefoszlottak. Orvosi javaslatra be kellett fejeznem sportolói karrieremet. A helyi sportéletben vállaltam szerepet, próbáltam segíteni a helyi sportkör céljainak megvalósítását

 – mesélte. A sérülése tanította meg arra, hogy mi az igazán fontos az életben és a tanítványainak is igyekszik ezt átadni: első a tanulás, második a család és csak utána jön a labdarúgás.

Ruzsán a helyi csapatánál vállalt vezetői szerepet, egyre fontosabbá vált számára az utánpótlás építése, versenyeztetése. 1999 óta foglalkozik az általános iskola tanulóival. Rövidesen jöttek az eredmények, a versenyeken egyre szebb eredményeket értek el, büszkén képviselték Ruzsát az országban. 

– Pesten sokáig nem tudták hol van Ruzsa. Azt hitték, Szeged külvárosa, de pár év elteltével megtanulták

 – mondta az edző, aki tulajdonképpen felrakta Ruzsát a futballtérképre.

A munka mellett elvégezte a szükséges iskolákat és folyamatosan igyekszik fejlődni. Edzői diplomáját több alkalommal megvédte. 

– Hiszek az életfogytig tartó tanulásban, ezért a mai napig részt veszek továbbképzéseken

 – tette hozzá. Kazi Szeged utánpótlás-nevelésében is szerepet vállalt. Jelenleg is a labdarúgásban tevékenykedik. Mórahalmi felkérésnek eleget téve a városban a homokhátsági településekről érkező lányokkal foglalkozik és egy utánpótlásbázis kialakításán dolgozik.

Eredmények

Többek között rendszeresen részt vettek a Telkiben rendezett országos versenyeken, ahol szép eredményekkel zártak. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy iskolánk fiú és lány labdarúgói III. és IV. korcsoportban egyaránt országos bajnokok lettek – mondta Kazi László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában