Boros Sámuel Technikum

2023.03.04. 18:51

Szentesi Magyarország legszorgalmasabb osztálya

M.A.

Fontos a pozitív megerősítés a diákok számára. Fotó: Majzik Attila

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Szentesi Boros Sámuel Technikum 10. C osztálya nyerte a 8K Alapítvány idei tanévre kiírt „Javíts egy jegyet!” pályázatát, ezzel elnyerve a Magyarország Legszorgalmasabb Osztálya címet.

– Nagyon büszke vagyok az osztályomra, nagyon sok munkájuk van abban, amit elértek. Az előző év végi átlaghoz képest a mostani félévre 1,37-ot javítottak. Aki eddig kettessel kínlódott, az most négyes-ötös 

– számolt be Vinczéné Szabó Éva osztályfőnök.

Mint a pedagógusa elmondta, a sikerhez az is kellett, hogy a gyerekek személyisége is változzon, de nagy szerepe volt a motivációnak is. 

– Sokat beszélgettünk arról, hogy ki hogyan tanul, kinek mi a módszere. Emellett figyeltünk a pozitív megerősítésre is. Hiszek benne, hogy ez működik, a gyerekek is érzik ebből a törődést és motiválja őket. Október óta 4 felett van az osztályátlag, erről minden hónapban kapnak egy oklevelet, amire ők is nagyon büszkék. Emellett az iskola által kínált ösztöndíj is motiváló. De a legfontosabb, hogy mindenkit magához mérjünk: ha egy diák eddig még nem tanult verset, de most azzal áll elém, hogy megtanult egyet kívülről, az egy nagy siker

 – értékelt az osztályfőnök.

A legszorgalmasabb osztály jutalomként május végén Szentendrén fesztiválozhat majd a VIII. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválon. A 4 napos program költségeihez hozzájárul Szentes önkormányzata és a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában